• e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Diğer Valilikler

Valilikler

Kayseri Valiliği
Kayseri Valiliği
Kayseri Valiliği
  • VALİLİK
    Yöneticilerimiz Valilik Birimleri Tarihçe Protokol Listesi Mevzuat İl İnsan Hakları Kurulu Kamu Etik Komisyonu
  • KAYSERİ
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları Projeler Faaliyetler Yatırımlar
  • GÜNDEM
    Haberler Validen Haberler Duyurular
  • İLETİŞİM
°C
21
Ocak2021
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • VALİLİK
    • Yöneticilerimiz
      • Vali Şehmus GÜNAYDIN
      • Vali Yardımcıları
        • Dr. M.H.Nail ANLAR
        • Mehmet Sadık TUNÇ
        • Şemseddin ERKAYA
      • Kaymakamlar
        • Hasan KURT
        • Ömer ŞAHİN
        • Murat DURU
        • Oltan BAYRAKTAR
        • Haluk SEZEN
        • Mustafa Kemal ÖZGÜN
        • İlhan ABAY
        • Bülent KARACAN
        • Erkan ADIBELLİ
        • Ali İhsan SELİMOĞLU
        • İhsan MASKAR
        • Yaşar DÖNMEZ
        • Yunus Emre ALTINER
        • Fatih BAYRAM
    • Valilik Birimleri
    • Tarihçe
    • Protokol Listesi
    • Mevzuat
    • İl İnsan Hakları Kurulu
    • Kamu Etik Komisyonu
      • 2020 Yılı Kamu Etik Komisyonu Toplantı Kararları
      • Etik Komisyon Üyeleri
  • KAYSERİ
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
    • Kamu Hizmet Standartları
    • Projeler
      • Bağımlılık Danışma Merkezlerinin Kurulması Projesi
      • TR72 Bölgesindeki Turizm Değerlerinin Entegrasyonu
    • Faaliyetler
      • Sağlık Hizmetleri
      • Sosyal Hizmetler
      • İş ve Çalışma Hayatı
      • Eğitim ve Kültür Durumu
      • Gençlik ve Spor
      • Ekonomik Durum
      • Tarım
      • Yeraltı Zenginlikleri
      • Turizm
      • Ulaştırma Durumu
    • Yatırımlar
      • Genelge
      • Örnek Formlar
      • Yatırım Programı
      • Resmi Açılışı Yapılmış Tesis ve Yatırımlar
      • 2020 Yılı 3. Dönem Değerlendirmesi
      • 2020 İl Koordinasyon Kurulu Toplantı Tarihleri
      • Yabancı Sermayeli Şirketler Taahhütnamesi
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Validen Haberler
    • Duyurular
  • İLETİŞİM

Etli Mantı

Kayseri ile özdeşleşen 'Mantı'nın 36 çeşidinin bulunması ve her birinin diğerinden lezzetli olması mantının haklı şöhretinin kaynağı olsa gerekir.
 
Etli Mantı,Börek Aşı,Tepsi Mantısı, Peynirli Mantı,Yağ Mantısı, Şebit Yağlaması hamur ağırlıklı ev yemeklerinin önde gelenleri arasında yer alır.
 
Bu şöhrette en büyük pay elbette Etli Mantınındır.
 
Kayseri kültüründe bir ev hanımının mahareti, mantı hazırlamasındaki becerisiyle ölçülür.Mantı yapmak için önce yoğurulmuş hamur oklava ile açılır. Daha sonra açılan yufka küçük kareler halinde kesilir.Her bir karenin içine büyük itina ile soğanlı ve baharatlı et konulup kapatılır. Mantı doldurma olarak tabir edilen bu işlem mantının en maharet isteyen kısmıdır. Mantı doldurmanın aynı zamanda kadınlar arasında toplumsal bir işlevi de vardır.Kadınlar dayanışma örneği sergileyerek gruplar halinde mantı doldururlar.
 
Doldurulan mantılar kaynamış suya atılarak bir müddet pişirilir.Dişe yapışmayacak kıvama geldiklerinde ateşten indirilir. Servis yapılması için yağ, salça ve bir miktar su ilavesi ile meydana gelen karışım mantının üzerine dökülür.
 
Mantıya lezzetini verecek olan sarımsaklı yoğurt ve sumak da ilave edildiğinde yemek için hazır demektir.
 
 
https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 

  • Resmi Gazete
  • Mevzuat Bilgi Sistemi
  • Kullanım ve Gizlilik
Sahabiye Mah. Sivas Bulvarı No:1 Kocasinan/KAYSERİ P.K. 38015
+90 0352 221 07 37- Santral