T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
İlimiz, coğrafi konum itibariyle, farklı iklim ve toprak özelliklerine sahip olması, sulu ve kuru şartlarda farklı ürünlerin yetiştirilmesinin önünü açmaktadır. İlimiz toprakları genel olarak tarıma elverişli olup konveksiyonel tarım modeli benimsenmiştir. Modern tarım tekniklerinin uygulandığı İlimizde, ağırlıklı olarak, buğday, arpa, şekerpancarı, çerezlik ayçiçeği, çerezlik kabak, patates, baklagiller, yem bitkileri, elma, üzüm yetiştiriciliği yapılmaktadır.
KAYSERİ YÜZÖLÇÜMÜNÜN ARAZİ DAĞILIMI
Kayseri’de 2023 yılında üretim bakımından en fazla üretilen tarla ürünü 1.258.429 ton ile şekerpancarıdır. Yüzölçüm bakımından en fazla alana ekilen tarım ürünü ise 1.875.171 dekar ile buğdaydır. Buğdayın üretim miktarı ise 2023 yılında 577.817 ton olarak gerçekleşmiştir.
İlimizde 198.077 da alanda meyvecilik ve bağcılık yapılmaktadır.
İlimizde 4.526.592 da alanda tarla bitkileri üretimi yapılmaktadır.
İlimizde 356.351 da alanda sebzecilik ve 59 da alanda 1.121-ton üretim miktarı ile örtü altı yetiştiricilik yapılmaktadır.
Çayır ve mera alanlarının toplam arazi varlığının % 36’sını teşkil etmesi İlimizde hayvancılığın gelişmesinde önemli etkileri bulunmaktadır. İlimizde sığır, manda, koyun, kıl keçisi yetiştiriciliği yapılmaktadır. İlimiz ekonomisine katkı sunan diğer hayvancılık sektörleri yumurta tavukçuluğu ve arıcılıktır.
Arıcılık Faaliyetleri; İlimiz genelinde 2023 yılında 937 adet arı işletmesi ve 63.112 aktif kovan mevcuttur. 2023 yılında 3.234.080 TL hayvancılık desteklemesi kapsamında arılı kovan destekleme ödemesi yapılmıştır.
İlimizde su ürünleri yetiştiriciliğinin ilk tesisi 1987 yılında, Pınarbaşı ilçemize bağlı Yukarıkaragöz mevkiinde kurulmuştur. 2022 yılında 42 işletmede, 6.381ton alabalık üretilerek Türkiye içsu balıkları yetiştiriciliğinde, denize kıyısı olmayan iller arasında 4. sırada yer almıştır.
Su ürünleri yetiştiricilik belgesi olan ve 30.11.2024 tarihi itibariyle faaliyet gösteren 37 adet Alabalık ve 2 adet Sülük üterim tesisi olmak üzere 39 adet su ürünleri üretim işletmesi vardır. Alabalık üretim işletmeleri yıllık toplam 21.084 ton proje uygulama kapasitesine sahiptir. Karada kurulu kuluçkahane ile kendi yavrusunu üreten 18 işletmede; 233.155.000 adet yavru balık ve 240.050.000 adet yumurta üretim kapasitesi mevcuttur. İlimizde en yoğun yetiştiricilik faaliyeti, 16 işletmenin yıllık 14.750 ton su ürünleri üretimi proje kapasitesi ile Yamula Baraj Gölü’nde gerçekleşmektedir. Su Ürünleri Yetiştiricilik Tesisi kurmak isteyen müteşebbislerin başvuruları “Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yönetmeliği” hükümlerine göre değerlendirilmektedir.
Alternatif tür çeşitliliğini artırmak için desteklediğimiz hem kuluçkahane hem de yetiştirme ruhsatlı, yıllık 1,5 ton kapasiteli, Türkiye’nin ilk Tıbbi Sülük Yetiştiriciliği Tesisi, Kayseri İlimizde bulunmaktadır.
2023 yılı İyi Tarım Uygulamaları sertifikasyon süreci 31 Ocak 2024 tarihine kadar devam etmiş olup, Bakanlığımızca yetkilendirilmiş sertifikasyon kuruluşlarınca Müdürlüğümüze 182 üreticinin sertifikasyon bildirimi yapılmıştır. Üretici ve tüketicilere yönelik düzenlenen 17 eğitim çalışması ile 441 kişiye İklim Değişikliğine Uyum, İlk Yardım, Temel Hijyen, Bitki Koruma Ürünleri, Entegre Mücadele Yöntemleri, BKÜ Uygulama Yetkisi, İyi Tarım Uygulamaları İle Mantar Yetiştiriciliği eğitimi verilmiştir. 31 personelin katılımı ile 1 hizmet içi eğitim düzenlenmiştir.
İyi Tarım Uygulamaları Birimince 68 adet Bireysel ve Grup Sertifikasyonu Denetimi 30 adet Piyasa Denetimi gerçekleştirilmiştir.
2023 yılında uygulanan “İyi Tarımla Mantarım Güvende Projesi” kapsamında 2 bireysel üreticinin sertifikasyon süreçleri tamamlanmış olup, toplam 1000 metrekare alanda yaklaşık 100 ton istiridye mantarının İTU sertifikasyonu sağlanarak İTU eğitimleri tamamlanmıştır. 51.000 TL bütçeli projemizde üreticilerimize İTU’da kullanılmak üzere ekipman ve uyarı tabelası temini yapılarak demanstrasyon malzemelerinin teslimi yapılmıştır. 2024 yılı için çerezlik kabak yetiştiricilerimizin İTU’na geçirilmesine yönelik proje hazırlıkları tamamlanarak Bakanlığımıza sunulmuştur